Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkondersteuner

Sinds enkele jaren zijn er in de huisartsenpraktijk praktijkondersteuners werkzaam. Die worden ook wel POH, praktijk ondersteuner huisarts, genoemd.

Het begon met de praktijkondersteuner somatiek: POH-S. Zij vervolgt patienten met onder andere Diabetes Mellitus, COPD, Astma en Hart en Vaatziekten. Bij ons in de praktijk is Tieke Westenbrink de POH-S.

Hierna kwam de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg, POH-GGZ. Deze praktijkondersteuner begeleidt mensen onder andere met psychische klachten zoals spanningsklachten, slaapproblemen, stemmingsklachten, depressie en angstklachten. In onze praktijk werkt Trudy Stumpe als POH-GGZ. Zij werkt ook als POH-GGZ in andere praktijken en als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Drenthe.

Sinds 2017 werkt er ook een POH-Jeugd in de praktijk. Dit is Ramon Assen. Hij ziet kinderen en jongvolwassenen met klachten varierend van problemen op school, stemmings- en angstklachten en opvoedkundige problemen. 

De huisarts kan samen met u besluiten dat u een afspraak kunt maken bij een van de praktijkondersteuners. Samen met de praktijkondersteuner kunt u de vervolgafspraken maken.

Contact

Spoednummer 0592-344662
 

Huisartsenpraktijk Marsdijk-Wilgenbeemd

Wilgenbeemd 9
9403 MB ASSEN
Telefoon:
0592-373887
Fax:
0592-409127
Email: praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Receptenlijn: 0592-373887 (optie 2)
praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie