Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

LSP

Wij willen een goede en veilige overdracht van gegevens tussen huisarts en huisartsenpost, huisarts en apotheek en huisarts en ziekenhuis mogelijk maken.

Sinds enige jaren bestaat deze mogelijkheid. Dit heet "het Landelijk Schakelpunt" (LSP).

Via het LSP kunnen zorgverleners, als u toestemming heeft gegeven, een deel van de belangrijke informatie over uw gezondheid delen. U moet hiervoor actief toestemming geven aan de huisartsenpraktijk. Dit kunt u mondeling doen, maar ook via een formulier en via: www.ikgeeftoestemming.nl. De naam van de prakijk is: huisartsenpraktijk marsdijk-wilgenbeemd. U kunt op de onderstaande link klikken:

https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01055966

 In het ziekenhuis en bij de apotheek kan met uw toestemming gezien worden welke medicatie u gebruikt. Ook kan men zien voor welke medicijnen u allegisch bent, of die u om andere gezondheidsredenen beter niet voorgeschreven kunt krijgen.

Op de huisartsenpost in Drenthe kan men een korte samenvatting van uw dossier inzien met uw toestemming. U kunt eventueel ook vragen informatie te blokkeren. Buiten de regio kunnen zorgverleners deze samenvatting niet inzien, tenzij u daar specifieke toestemming voor geeft.

Onze praktijk heeft drie jaar gewacht met aansluiting op het LSP. Dit om te zien of het veilig is. De afgelopen drie jaar is het systeem in heel Nederland gebruikt en zijn wij overtuigd dat het veilig is. Daarom willen wij u nu ook de mogelijkheid bieden om uw medische gegevens te kunnen delen met uw toestemming. 

Er is een duidelijke Folder LSP waarin meer informatie staat. Indien u vragen hebt kunt u die ons stellen, ook per mail. 

U kunt dus mondeling toestemming geven bij de assistente of uw huisarts, u kunt dit doen via www.ikgeeftoestemming.nl of via dit  Toestemmingsformulier.

Contact

Spoednummer 0592-344662
 

Huisartsenpraktijk Marsdijk-Wilgenbeemd

Wilgenbeemd 9
9403 MB ASSEN
Telefoon:
0592-373887
Fax:
0592-409127
Email: praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Receptenlijn: 0592-373887 (optie 2)
praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie