Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

De functie van de assistente

De assistente is uw eerste contact met de praktijk. Zij kent de gang van zaken in de praktijk en heeft een opleiding gevolgd om eenvoudige medische vragen zelfstandig af te handelen ( overigens worden deze vragen en antwoorden wel mede beoordeeld door de huisarts, die zijn fiat eraan geeft). Er wordt gewerkt met de NHG ( Nederlands Huisartsen Genootschap)telefoonstandaarden, uw klachten worden dus via een vast protocol uitgevraagd.In feite betreft het hier triage: afhankelijk van de inschatting wordt een afspraak gemaakt, visite gepland, of volgt direct inschakeling van de huisarts voor overleg etc. Dit betekent dat de assistente informeert naar de aard van uw klachten, zodat deze klacht ook behandeld kan worden op het juiste moment.

De assistente heeft daarnaast vele andere taken, zoals administratie, aanmaken van recepten, controle van de post, verrichtingen ( zie afsprakenspreekuur assistente) en assistentie van de huisarts.

De veelheid aan taken vraagt ook om een goede organisatie. Dit is de reden dat de praktijk niet voortdurend voor elke vraag bereikbaar is ( buiten spoedgevallen om natuurlijk). In het algemeen gebruikt de assistente het 2de deel van de middag voor allerlei taken die niet direct met patientencontact te maken hebben ( bv. administratie). Daarnaast zijn er vaste spreekuren voor verrichtingen ( zie afsprakenspreekuur assistente) in de ochtenden. De maandagochtend wordt vrijgehouden voor het telefoonverkeer/ afhandelen zaken vanuit het weekeinde. Dit is meestal de drukste ochtend in de week.

Mocht u ontevreden zijn over organisatie/bereikbaarheid etc: laat het ons weten! 

Contact

Spoednummer 0592-344662
 

Huisartsenpraktijk Marsdijk-Wilgenbeemd

Wilgenbeemd 9
9403 MB ASSEN
Telefoon:
0592-373887
Fax:
0592-409127
Email: praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Receptenlijn: 0592-373887 (optie 2)
praktijk@huisartsmarsdijk.nl
Routebeschrijving >

gezondheids­informatie